Weekend Panel

Život nakon pola 8

Lamija-AleckovicLamija Alečković

Hrvatska radiotelevizija (HRT), rukovoditeljica Informativnoga medijskog servisa (Hrvatska)

Igor-BobicIgor Bobić

RTL, glavni urednik i voditelj RTL-a Danas (Hrvatska)

Ksenija-KardumKsenija Kardum

Nova TV, direktorica Informativnog programa (Hrvatska)

Antonija-MandicModerator: Antonija Mandić

Soundset mreža, direktorica programa (Hrvatska)

Nakon više od četrdeset godina, javna je televizija početkom godine poznati sat kojim najavljuje večernje vijesti pomaknula pola sata unatrag. Središnji je dnevnik produžen, a format je postao bliži komercijalnim televizijama. Promjena je izazvala raspravu o središnjim informativnim emisijama na hrvatskim televizijama.

Koji je razlog približavanja formata svih nacionalnih televizija i što je donijela ta promjena? Koji su ciljevi informativnih programa različitih televizija? Kakve su gledanosti? Koja je razina kvalitete informativnih programa u odnosu na države u okružju i razvijena tržišta? Koje su prednosti, a koji su nedostatci?


Digitalni biznis modeli

Dejan Ljuština

PwC Consulting Partner, SEE Telecoms & Technology Leader (Hrvatska)

Martin Navratil

Telenor Banka, President of the Executive Board (Serbia)

Božidar Pavlović

EGCP, direktor (Hrvatska)

Anthony Le Roux

Uber, generalni menadžer za Istočnu Europu (Istočna Europa)

Ivana-Dragičević

Moderator:
Ivana Dragičević

N1 televizija, izvršna producentica međunarodnih sadržaja (Hrvatska)

Danas najveća svjetska taksi tvrtka ne posjeduje vozila, a najpopularnija medijska tvrtka ne proizvodi sadržaj. Digitalizacija mijenja tradicionalne industrije te omogućuje kreativnim i brzim tvrtkama da poremete tradicionalna tržišta i ubrzo postanu globalni predvodnici. Regionalna tržišta u jugoistočnoj Europi nisu pošteđena. Rasprava će odgovoriti na mnoga pitanja, poput onoga što je budućnost za tvrtke iz susjednih država i kako  mogu iskoristiti tu priliku, odnosno kako mogu izgubiti tržište ako ne reagiraju na vrijem. Zatim koji su čimbenici uspjeha tvrtki koje su znale iskoristiti prilike digitalizacije i kako transformirati tvrtku da iskoristi digitalizaciju eksterno i interno.


Mediteran kakav (ne) bi trebao biti

Horwath_HTL_TM_WHITE_full

Nenad Bakić

Selectio (Hrvatska)

Darko Lorencin

Ministarstvo turizma, ministar (Hrvatska)

Tomislav Popović

Maistra, Predsjednik Uprave (Hrvatska)

Siniša Topalović

Horwath HTL, partner (Hrvatska)

Boris-ZgombaBoris Žgomba

Uniline, predsjednik Uprave (Hrvatska)

Ratomir-IvicicRatomir Ivičić

Hrvatska turistička zajednica, direktor Glavnog ureda (Hrvatska)

Zoran-Sprajc

Moderator:
Zoran Šprajc

RTL, urednik i voditelj RTL-a Direkt (Hrvatska)

Hrvatska kao i zemlje regije u godinama pred nama očekuju značajno povećane prihode od turizma, kao i dolazak sve većeg broja gostiju. Turističku ponudu jako puno hvalimo, ali često i kritiziramo. Znamo li zaista u kakvom je stanju turistička ponuda regije i Hrvatske? Koji su ključni problemi u odnosu na konkurente? Znamo li inovirati, koristimo li moderne tehnologije i upravljamo li turizmom na kreativan način? Zašto više nema turističkih startupa? Koja je uloga marketinga? Odgovore na sva ova pitanja i više dati će sudionici panela.


Trebaju li novinari medije?

Dalija Hasanbegović

Al Jazeera Balkans, Prezenterica i Reporterka (BiH)

Tomislav Klauški

24 sata, Kolumnist (Hrvatska)

Dragana Radusinović

Jutarnji list, Globus i Forbes, novinarka (Hrvatska)

Suzana Trninić

B92, autorica i voditeljica emisije Kažiprst TV B92 (Srbija)

Moderator: Hrvoje Krešić

RTL, reporter (Hrvatska)

Mediji su masovni komunikacijski kanal kroz koje je sadržaj distribuiran. Ujedno, mediji su skupljači publike i platforma preko koje novinari komuniciraju s javnošću. Novinari neposredno komuniciraju s javnošću preko društvenih mreža. Pojedinci komuniciraju s većom publikom nego što je imaju mnogi mediji, većina neposredno komunicira ili preko medija. Mnogima su mediji samo jedan od kanala ili dio procesa stvaranja sadržaja. Pitamo li se s pravom, trebaju li novinari medije? Kako novinari koriste nove mogućnosti neposredne komunikacije s publikom? Kako mediji koriste društvene mreže i neposrednu komunikaciju u stvaranju sadržaja? Kako digitalne platforme utječu na proces stvaranja sadržaja?


Reci to filmom! Kako PR i promocija koriste sedmu umjetnost

Edward Bernays_full

Boris Beker

Chapter 4 Network, partner (Austrija)

Tihoni Brčić

Akademija dramskih umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, profesor (Hrvatska)

Saša Divjak

Odvjetničko društvo DTB, partner (Hrvatska)

Hrvoje Hribar

Hrvatski audiovizualni centar, ravnatelj (Hrvatska)

 Ivan Maločaivan-maloča

 Interfilm, producent (Hrvatska)

Arsen-Oremovic

Arsen Oremović

Večernji list, novinar (Hrvatska)

OGNJEN-SVILICICOgnjen Sviličić redatelj (Hrvatska)

Bozo-SkokoModerator: Božo Skoko

Millenium promocija, partner (Hrvatska)

Kako je James Bond za četrdeset pet milijuna dolara prešao na Heineken? Zašto je brand Manolo Blahnik odlučio osvojiti modni svijet serijom Seks i grad? Kako su te djevojke iz New Yorka potaknule vrtoglavi rast prodaje mnogih drugih proizvoda, restorana i turističkih odredišta? Na koji su način Američka predsjednica i Borgen pomogle političarkama u uspinjanju na najviše državne dužnosti? Zašto je nakon Zakona u Los Angelesu poraslo zanimanje za studij prava? Kako je trilogija Gospodar prstenova pokrenula Frodo ekonomiju i unaprijedila turizam na Novom Zelandu? Kako je Borat trajno obilježio imidž Kazahstana? Zašto neki turisti misle da su dubrovačke gradske zidine izgrađene za potrebe snimanja Igara prijestolja? Kako je turska sapunica o Sulejmanu ponovno odredila povijest turskih osvajanja?

Na koji način film nameće nove trendove i teme u javnosti, utječe na percepciju pojedinih brandova, poimanje prošlosti i sadašnjosti te ”retušira” imidže poznatih osoba? Zašto postaje sve značajnijim oruđem PR-a? Saznajte na ovom panelu!


Trgovina za 21. stoljeće

Darko Knez

Konzum, predsjednik Uprave (Hrvatska)

Moderator: Davor Bruketa

HURA, član Uprave (Hrvatska)

Digitalna trgovina 21. stoljeća ispunjava naše svjesne i nesvjesne želje. Kako to utječe na marketing, medije, proizvođače i potrošače?


BalCannes Talk Show: Od Laibacha do Pjongjanga
(Kako je jugoslavenska provokacija postala svjetski fenomen)

Jani Novak i Mina Špiler

Laibach (Slovenija)

Moderator: Aljoša Bagola

Pristop, partner i izvršni kreativni direktor (Slovenija)

Kao dio ovogodišnjeg programa BalCannesa, regionalne revije reklamnih agencija, u Rovinj dolazi kultna slovenska grupa Laibach. S članovima kontroverzne grupe, koja se upravo vratila s gostovanja u Sjevernoj Koreji, razgovarat će izvršni kreativni direktor slovenske agencije Pristop, Aljoša Bagola. Pjevačica Mina Špiler i Jani Novak, idejni vođa i član grupe od njezina početka, podijelit će iskustva sa značajnih koncerata u Sjevernoj Koreji gdje su bili službeno pozvani kao prva glazbena grupa sa Zapada. Bagola će ih, osim marketinške spretnosti Laibacha i njihova mjesta u modernoj pop kulturi, razgovarati s Laibachom o doživljajima u totalitarnom režimu, čuvenoj cenzuri i strahovladi, za koju će oni reći kako je nisu ni osjetili.


Ko to tamo glumi

Rene Bitorajac

glumac (Hrvatska)

Dragan Bjelogrlić

glumac, režiser i producent (Srbija)

Branko Đurić Đuro

glumac, režiser i producent (Slovenija)

Moderator: Branimir Brkljač

Terra Panonica, osnivač (Srbija)

„Pravi umjetnici kradu, ostali imitiraju“, izjavio je Picasso. Možda zato prave poduzetnike često nazivaju i umjetnicima jer na originalan način kombiniraju poznate elemente i tako stvaraju novo – nove proizvode, nove usluge, nove tvrtke. Nastanak novog kombinacijom poznatog, također je jedno od mnogih određenja kreativnosti. No, zašto onda nema više umjetnika među poduzetnicima? Proslavljeni glumci Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac osnovali su novo privatno, institucionalno kazalište koje već od jeseni počinje s radom u Zagrebu. Označuje li to bijeg iz kulture i umjetnosti u poduzetništvo? Ili potvrđuju tezu kako je poduzetništvo već u umjetnosti i da će se umjetnici sve više bacati u poduzetničke vode? Koliko će im u tom projektu pomoći glumačko iskustvo? Imaju li omiljenog poslovnjaka kao nadahnuće za vlastiti posao? Što im o tome može reći Dragan Bjelogrlić, poznati glumac, koji je osmislio, režirao i uspješno vodio umjetnički relevantne i istodobno komercijalno uspješne projekte „Vratit će se rode“ i „Montevideo – Bog te video“? Saznajte na ovom panelu.

Moderator: Branimir Brkljač

Karijeru je veteran direktnog marketinga s bogatim međunarodnim iskustvom započeo 1991. plasirajući na tržište legendarnu spravu protiv bolova u leđima Kosmodisk, prodanu u tri milijuna. Od 1996. naovamo partner je u tvrtki Studio Moderna, specijaliziranoj za TV prodaju, koja je u tom razdoblju prerasla u vodeću europsku tvrtku za direktnu prodaju.

Osnivač je Terre Panonice sa sjedištem u vojvođanskom selu Mokrin gdje je napušteno seosko imanje Kuća na Ravnom bregu, koju je pretvorio u suvremeni obrazovno-kreativni centar Mokrin House s idejom da ona postane house of ideas – mjesto za rađanje novih ideja i nastajanje kreativnih projekata. U proteklih šest godina toj je kući ideja organizirano više od pedeset različitih programa – koncerata, izložbi,  predavanja, radionica, seminara, kazališnih  predstava, filmskih projekcija na kojima je sudjelovalo nekoliko tisuća  ljudi. Posljednje dvije godine potpuno je posvećen razvoju tog projekta. Osim toga putuje, piše i predaje.


Girl Power

media_marketing_full

Aleksandra Dilevska

Publicis Groupe Macedonia, direktorica (Makedonija)

Selma Riđanović Kenović

UniCredit Bank, direktorica marketinga i PR-a (BiH)

Vedrana Hercigonja Majetić

Tele2, direktorica odnosa s javnošću (Hrvatska)

Marija Vićić

I&F McCann Grupa, direktorica komunikacija (Srbija)

Iva-Sulentic

Moderator:
Iva Šulentić

Broj žena na menadžerskim položajima u oglašivačkoj industriji susjednih država neprestano raste, te se lako stječe dojam kako dominiraju oglašavanjem. Kako bi potkrijepio tu tvrdnju, Media Marketing je u rujanskom izdanju tridesetak stranica posvetio prilogu Nježnija strana oglašavanja u kojem je predstavio jedanaest žena iz komunikacijske industrije regije. Htjeli su pokazati kako Balkan nije crna rupa i da su tu žene u komunikacijskoj industriji zastupljenije nego na svjetskoj razini. Koliko je žena na čelu oglašivačkih agencija na svjetskoj razini? U regiji ih ima na desetine, ako ne i stotine. Poznajete li kreativne direktorice na svjetskoj razini? U regiji ima na desetine, sigurno vladaju. Nakon završetka tekstova, nametnuo se zaključak kako se žene s kojima smo razgovarali ne slažu s našom tvrdnjom da čine većinu u komunikacijskoj industriji. Ne smatraju to važnim i ne slažu se s rodnom podjelom. Na panelu u okviru BalCannesa saznat ćemo kakva je zapravo situacija.


Medijski alat za preživljavanje

Marko Biočina

Jutarnji list, pomoćnik glavnog urednika (Hrvatska)

Ivona Čulo

Adria Media Zagreb, generalna direktorica (Hrvatska)

Marijan Jurenec

Planet TV, direktor (Slovenija)

Mihailo Ponjavić

Media Impact Srbija, direktor prodaje (Srbija)

Sasa-Ceramilac2Moderator:
Saša Ćeramilac

Blissd17, direktor (Hrvatska)

Zahvaćeni velikim tehnološkim promjenama i teškom ekonomskom krizom, mediji su prisiljeni pronalaziti i razvijati nove poslovne modele. U zadnjih nekoliko godina pratimo veliki broj eksperimenata kojima mediji traže nove izvore prihoda. Koji su se modeli pokazali uspješnima na Zapadu, a koje prepoznajemo u regiji? Kako prilagoditi modele velikih tržišta ovdje? Mogu li mediji i dalje biti dobar poslovni pothvat? Ugrožavaju li novi poslovni modeli novinarstvo?


Pogled preko plota

Robert Čoban

Color Press Group, predsjednik Upravnog odbora (Srbija)

Lejla Dautović Čaić

Atlantic Grupa, direktorica programa kozmetike (Hrvatska)

Ivana Galić

Nova TV, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija (Hrvatska)

Jovan Stojanović

Direct Media Srbija, direktor (Srbija)

13.10.2014., Zagreb -  FOX International Channels (FIC) imenovao je Miru Bizica na mjesto menadjera prodaje oglasnog prostora za Hrvatsku Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Miro Bižić
(FOX International Channels, Sales Manager, Hrvatska)

Marijana-Novak

Moderator: Marijana Novak

Pro media group, Business Director (Hrvatska)

Pogled preko plota format je koji predstavlja pregled medijske scene svih tržišta susjednih država. Često svjedočimo dobrim kampanjama, odličnoj produkciji ili čujemo za neko novo medijsko preuzimanje bez razumijevanja ili poznavanja konteksta. Često nas iznenade novi startup-ovi predstavljanjem nove tehnologiju u medijima, a da toga nismo ni svjesni. Kako bismo sve lakše pratili, kako bismo razumjeli što se događa i kako sve napreduje – i ove vam godine dovodimo stručnjake koji će prenijeti ono što ste propustili od Weekenda do Weekenda.


Velike oči malih potrošača – što djeca gledaju

Mario Fraculj

Odbor za regulaciju i samoregulaciju HURA-e, predsjednik

Ivan Gale

RTL, direktor prodaje (Hrvatska)

Olivera Međugorac

HUP – Udruga prehrambene industrije i poljoprivrede, Koordinacija hrane i pića, predsjednica (Hrvatska)

Darija Vranešić Bender

KBC Zagreb, Odjel za kliničku prehranu, klinički nutricionist (Hrvatska)

Ida-Prester

Moderator:
Ida Prester

Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije u proteklih tridesetak godina pretilost se u svijetu gotovo udvostručila, a u 2012. godini više od četrdeset milijuna djece imalo je prekomjernu tjelesnu težinu. SZO naglašava kako se prekomjerna težina može spriječiti te da je uloga prehrambene industrije u tome iznimno velika. Sukladno Globalnoj strategiji Svjetske zdravstvene organizacije o prehrani, fizičkoj aktivnosti i zdravlju iz 2004., kao i Europskoj platformi iz 2005. godine, europski proizvođači hrane i pića još su 2007. dobrovoljno preuzeli nekoliko obaveza i aktivnu ulogu u sprječavanju ponajprije dječje pretilosti. Jedna od glavnih obaveza je takozvani EU pledge, dobrovoljno usvojena pravila oglašavanja kada je riječ o oglašavanju prema djeci i općenito izlaganju prehrambenih proizvoda toj posebno osjetljivoj skupini potrošača. Aktivnost je izvorno pokrenula Svjetska federacija oglašivača kao zajedničku obvezu industrije prema Platformi za poticanje fizičke aktivnosti i zdrave prehrane Europske komisije.

Panel će pokušati utvrditi koliko se domaći oglašivači pridržavaju ograničenja prema djeci mlađoj od dvanaest godina.


Should I Stay or Should I Go 2

Predrag Grubić

Adris grupa, direktor korporativnih komunikacija (Hrvatska)

Korado Korlević

profesor politehnike (Hrvatska)

Antonio Šeparović

Oradian, CEO (Hrvatska

Goran Vlašić

Ekonomski fakultet u Zagrebu/Institut za inovacije (Hrvatska)

Nikola-VrdoljakModerator: Nikola Vrdoljak

404, direktor (Hrvatska)

„Svatko tko želi uspjeti, mora otići iz Hrvatske, jer Hrvatska je mjesto koje ne dopušta uspjeh”, tom smo novinarskom tezom, koja i dalje podiže prašinu, započeli prošlogodišnju raspravu. Dok smo lani raspravljali o onima koji su otišli ili žele otići, ove ćemo se godine usmjeriti na one koji su ostali. Kakva je njihova percepcija ovdašnjih mogućnosti te tko su ti koji nešto doista i čine?


TV’s Greatest Hits

Manja Grčić

Antenna Group, CEO (Srbija)

Marija Nemčić

Hrvatska radiotelevizija (HRT), ravnateljica PJ-a Produkcija i članica Ravnateljstva (Hrvatska)

Henning Tewes

RTL, Predsjednik Uprave (Hrvatska)

Ivan Vlatković

PINK Media Group, potpredsjednik (Srbija)

Antonija-Mandic

Moderator: Antonija Mandić

Soundset mreža, direktorica programa (Hrvatska)

Godinama mnogim talent i reality showovima raste popularnost i gledanost. Prošle smo godine na malim ekranima u regiji gledali nekoliko iznimno uspješnih talent showova koje su pratili milijuni gledatelja. Među njima su najpopularnije svjetske i domaće inačice koje postižu sjajne rezultate. Gdje leži razlog tolike popularnosti takvih showova? Kako usporediti svjetske i inačice u regiji? Koja je isplativost njihove produkcije za televizijske kuće?


Big Data u zdravstvu

Sani Pogorilić

Inovativna farmaceutska inicijativa, izvršni direktor (Hrvatska)

Mario Ravić

Ericsson Nikola Tesla, rukovoditelj poslovnog područja m2m i mobilnog zdravstva, ICT rješenja za industriju i društvo (Hrvatska)

Urška Sršen

Siniša Varga

Ministarstvo zdravlja, ministar (Hrvatska)

Irina-Culinovic

Moderator:
Irina Čulinović

Večernji list, Head of Health Community (Hrvatska)

Farmaceutska industrija i IT industrija sve se više približavaju te surađuju na inovativnim projektima. Rezultat je tog trenda promjena u načinu pristupa pacijentu i brži pristup učinkovitoj terapiji. Zdravstveni IT startup-ovi imaju potencijal ubrzanja tih promjena i da s velikim igračima poboljšaju brigu za pacijenta. U panelu će se osvrnuti na trenutačne aktivnosti farmaceutske industrije u polju zdravstvenog IT-a, kao i na to gdje se kreću i na koji način zdravstveni IT poduzetnici mogu bolje surađivati s velikim farmaceutskim i biotehnološkim korporacijama te velikim IT tvrtkama.


Kako ćemo pratiti izbore

Igor Alborghetti

Telegram, glavni urednik (Hrvatska)

Đurđica Klancir

Tportal, glavna urednica (Hrvatska)

Zdravko Milinović

Večernji list, Izvršni urednik Večernjeg lista i Urednik Obzora

Gojko Drljač

Jutarnji list, zamjenik glavnog urednika (Hrvatska)

Moderator: Tihomir Ladišić

N1,  izvršni producent (Hrvatska)

Politika je postala u potpunosti medijski posredovana. Izborni su stožeri prepuni komunikacijskih stručnjaka koji paze na svaki detalj medijske prisutnosti. Publika od medija očekuje detaljno praćenje izbora i velike količine sadržaja. Za medije su izbori velik i složen projekt koji je potrebno kvalitetno odraditi. Kako su mediji u Hrvatskoj pratili izbore dosad i kako se pripremaju za nadolazeće, reći će nam ključnih ljudi najvećih medijskih kuća.


Tko je koga pojeo 2.0

Branko Čakarmiš

POP TV, direktor programa (Slovenija)

Siniša Đuranović

Hrvatski Telekom, glavni pravni savjetnik (Hrvatska)

Simon Furlan

Telekom Slovenije, direktor marketinga (Slovenija)

Boris Trupčević

Styria Media International, direktor za Hrvatsku (Hrvatska)

Saso-Dimitrievski

Moderator:
Sašo Dimitrievski

Pristop grupa, partner i član uprave (Slovenija)

Prateći na koji način velike medijske kuće, telekomi i tehnološke tvrtke ulaze jedne drugima u područje poslovanja, održali smo 2010. prvu raspravu Tko će koga pojesti. Telekomi su tada ulazili u distribuciju sadržaja i užurbano postajali mediji, mediji i pružatelji usluga željeli su pristup broadband korisnicima, televizijske su kuće prešle na internet i mobile, a mnoge internetske tvrtke na TV, IPTV je otvarao vrata telekomima u svijet TV oglašavanja… Sve je postalo dijelom monetizacije jedinstvenog ekosustava četiriju velikih skupina igrača: medija, telekomunikacijskih tvrtki, proizvođača zabavne elektronike i internetskih igrača. Granice između njihovih parcijalnih ekosustava postajale su sve tanje, a disruptivni poslovni modeli nastali na temelju te konvergencije rušili su i granice i tvrtke. Kakva je  situacija danas? Postoji li jedinstveni ekosustav? Kakva je situacija na svjetskom tržištu, a kakva u regiji? Je li sadržaj još uvijek kralj? I tko će na kraju koga pojesti?


Smart City: Koliko gradovi mogu biti pametni?

Schneider Electric_full

Uvod: Darko Lopotar

Schneider Electric, generalni direktor (Hrvatska)

Josip Aleksić

Schneider Electric, Global Solution Architect (Srbija)

Hrvoje Išek

Hrvatski Telekom, direktor korporativne prodaje/član Uprave Combis (Hrvatska)

Ivica Perica

Delloite, direktor, Poslovno savjetovanje

Drazen-Tomic

Dražen Tomić

ICTbusiness.info, glavni urednik (Hrvatska)

Dragan-PetricModerator: Dragan Petric

Bug, izvršni urednik (Hrvatska)

Pretrpani kontejneri za otpad, previsoki računi za vodu ili skup gradski autobus koji nikako da dođe kada je najviše potreban – zvuči li vam poznato? Gradovi u kojima živimo nastajali su po načelu „više, brže, bolje“. Brže i bolje i danas su nam važni, ali ovo „više“ nam je sve veći teret. Možemo li gradovima upravljati pametnije? I koja je cijena? Mogu li samo bogati gradovi postati pametni gradovi? Ima li pametnih gradova u Hrvatskoj i susjednim državama? I kakva je uloga interneta? Na pametnom panelu za pametne građane nalaze se traženi odgovori!


Zaboravite sve što ste naučili

grey_group_full

Uvod: Joanna Maria Bakas

LHBS Consulting Berlin, partner (Njemačka)

Uvod/Moderator: Stefan Erschwendner

LHBS Consulting Berlin, partner (Njemačka)

Nikola Bubanj

Grey Group, CEO Adriatic&Balkans, Grey Group

Ivona Janjić

Agrokor, direktorica marketinških komunikacija ( Hrvatska)

Naša je industrija u posljednjih nekoliko godina postala opsjednuta učenjem. Volimo govoriti o ubrzanoj i složenoj današnjici te potrebi učenja novih trikova. No ono što nas koči je naša nesposobnost odvikavanja od općepoznatih paradigmi, načina razmišljanja i postupanja. Ponajprije se to odnosi na način prilagodbe i preuzimanja inovacija u medijima. Kada se pojavi novi medij, on koristi sadržaj drugog medija kako bi razvio nove oblike izražavanja. U vrijeme ubrzanih digitalnih inovacija formata i platformi, ono što će nam u potpunosti dati prednost u digitalnom okruženju jest ‘odvikavanje’ od svih općepoznatih načina korištenja medija.


DIGITAL TAKEOVER: Adapt or Die in Changing Marketing Landscape

logo

Marin Ćurković

MEC/WPP i AdScanner, direktor strategije i poslovnog razvoja (Njemačka) 

Petra Bioč Petrač

WWF Adria, voditeljica odjela komunikacija (Hrvatska)

Vjekoslav Srednoselec

voditelj iProspect Adriaticsa i Konzultant za digitalne komunikacije u Carat Hrvatska (Hrvatska)

Moderator: Karlo Stojčević

RedPoint, direktor i član Uprave (Hrvatska) 

Sat polako otkucava i krajnje je vrijeme da brandovi prilagode pristup tržištu te da se usklade s potrošačkim navikama. Relevantnost na tržištu znači pomak fokusa u digitalno područje i maksimiziranje dostignuća korištenjem najučinkovitijih komunikacijskih kanala. Koji su to novi trendovi i dokazane uspješne strategije? Saznajte više od vodećih stručnjaka na panelu.