Poduzetnički skok „glavom u prazno“ poznatog glumačkog dvojca

Featured image

Ulazak u poslovne vode uvijek predstavlja značajan rizik, pogotovo ako je poslovna branša upravo umjetnost. Slavni glumački dvojac Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro nedavno se odlučio upustiti u jedna takav pothvat te su na panelu „Tko to tamo glumi“ objasnili svoje motive i želju za stvaranjem privatnog kazališta kakvog u Hrvatskoj još uvijek nema.
„Rijetko kada umjetnici imaju potrebu postajati poduzetnici. Kod nas u Sarajevu je to pogotovo teško jer se ambicioznost smatra manom, tako da najuspješniji postaju oni koji sakrivaju svoju ambicioznost. Rene i ja nismo u ovo ušli s previše premišljanja i planiranja, nego smo se bacili na glavu i nadamo se da će to zaživjeti“, rekao je Branko Đurić Đuro.

Kazalište koje će otvoriti u bivšem zagrebačkom kinu Mosor neće u repertoaru imati samo klasične predstave već i razne radionice, edukacije, panele i događanja koja Zagrepčani do sad još nisu imali priliku vidjeti. O imenu još uvijek nisu odlučili pa su mnogobrojne posjetitelje panela na Weekend Media Festivalu pitali koji od njihova dva imena, „Vesela republika“ i „Luda kuća“, bolje predstavlja njihovo novo kazalište. Publika je malu prednost dala Đurinoj „Ludoj kući“ ali još nije izvjesno hoće li upravo to presuditi kod konačne odluke.

„Ja sebe ne smatram biznismenom i svakako ne ulazim u ovo da bi to postao. Nama obojici je važno da radimo ono što volimo i da uz to možemo lagodno živjeti. Rijetko se događa da dobijemo priliku pretvoriti nešto što je već uređeno kao kazalište u našu viziju zabavnog prostora u kojem možemo realizirati sve što smo zamislili,“ zaključio je Rene Bitorajac.