Otvoren 8. Weekend Media Festival

Featured image

Osmi Weekend Media Festival, najveći skup regionalne komunikacijske industrije, otvoren je u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju. U sljedeća dva dana, pod pokroviteljstvom Adris grupe, 4000 sudionika moći će birati između više od 60 predavanja, panela, prezentacija, radionica i koncerata, uz cjelodnevno druženje, razmjene ideja i razvijanje novih projekata.

Uvod u festival bio je sinoćnji Weekend Welcome Party na kojem su dosad pristigle sudionike zabavljali najbolji hrvatski i regionalni DJ-evi.

U posljednjih nekoliko dana na regionalnoj sceni dominiraju sukobi, ali kod nas vlada samo dobro raspoloženje. Vjerujem da će unatoč logističkim teškoćama svi koji su to planirali i stići do Rovinja, a mi smo im kao organizatori u tome ponudili pomoć. Pred nama su dva vrlo intenzivna dana, gomila uzbudljivih predavanja i rasprava, sjajni koncerti i partyji, ali prije svega kreativni networking po kojem je Weekend tako poznat i omiljen“, najavio je direktor festivala Tomo Ricov.

Konferencijski dio Weekenda počinje sutra ujutro, a već prva predavanja i paneli obećavaju uzbuđenja. Čelne osobe informativnih programa triju hrvatskih nacionalnih televizija ukrstit će koplja na panelu „Život nakon pola 8“, Scott Thwaites govorit će o iskustvima Twittera kao jedne od najvećih društvenih mreža na svijetu, a Lynne Montgomery o potencijalu generacije Y. Vrhunac prijepodnevnog programa sigurno će biti panel rasprava o digitalnim biznis modelima, u kojoj će sudjelovati i Anthony le Roux, izvršni direktor Ubera za Istočnu Europu.

U sklopu 8. Weekend Media Festivala ponovno će se održati i revija reklamnih agencija BalCannes, ovaj put u suradnji s globalnim Epica nagradama, te dodjela regionalnih nagrada SoMo Borac za najbolje digitalne projekte u osam kategorija.

U glazbenom dijelu programa zvijezde ovogodišnjeg Weekenda su osječki hip hopper Kandžija i njegov band Gole žene, nova senzacija Miki Solus te veterani zagrebačke scene Kawasaki 3p.

Uz 130 predavača, panelista i voditelja radionica,  na 8. Weekendu akreditirano je i 500 novinara, a više od 400 studenata iz cijele regije dobilo je besplatne akreditacije.