Lynn Montgomery: Kako izvući najbolje iz Generacije Y?

Featured image

Generacija Y, kao najnovija generacija radno sposobnih mladih ljudi, se često susreću s problemima na radnom mjestu unatoč visokom potencijalu i teško nalaze poslove koji ih zbilja interesiraju. Potpredsjednica Cortugli Business School Dr. Lynne Montgomery, je na panelu „Izazov lidera: Kako maksimizirati potencijal generacije Y!“ raspravljala o problemima s kojima se susreću mladi profesionalci u pronalasku idealne karijere ali i o poslodavcima na kojima je da zadrže najtalentiranije među njima.

U prosjeku zaposlenici iz generacije y mijenjaju posao svakih 12 mjeseci jer nisu angažirani i jer se bave poslom koji ih zapravo ne zanima. Imaju osjećaj da njihov posao nije zaista bitan pa traže bolje uvjete na drugim radnim mjestima što kompanijama predstavlja velik problem jer se u razvoj mladih talenata ulaže velika količina vremena i novca“, rekla je Lynn Montgomery dodavši da je na poslodavcima da kvalitetno angažiraju mlade zaposlenike ali je na zaposlenicima da budu aktivni unutar firme i budu spremni prihvatiti i unaprijediti kulturu kompanije.

Lynn Montgomery tvrdi da veliku ulogu stvaranja velike količine neiskorištenog talenta igra i obrazovni sustav, pošto potencira memorizaciju informacija, a ne osposobljavanje studenata za posao koji žele raditi.

„Na MBA programima u Cortugli Business School želimo naučiti studenta da razmišljaju svojom glavom, a ne da samo pamte ogromne količine teorije. Također većim kompanijama predlažemo da pošalju veći broj zaposlenika u program kako bi pri povratku u firmu imali veći broj kolega koji su prošli isti obrazovni sustav te lakše mogu postepeno unapređivati kulturu kompanije i priopčiti poslodavcima koji im stil rada više odgovara“, dodala je Lynn.