Kako koristiti Twitter u oglašavanju

Featured image

Jednostavnost i sažetost Twittera osvojila je svijet društvenih medija te uz Facebook i Instagram već dugo drži titulu najpopularnijeg društvenog medija. Upravo zbog formata Twittera i kratkoće poruka oglašavanje predstavlja sasvim drukčiji izazov od ostalih društvenih medija. Scott Thwaites, partner menadžer EMEA Twittera iz Irske, na Weekend Media Festivalu pojasnio je fenomen Twitter oglašavanja te način na koji brendovi i stručnjaci mogu lako i efikasno doprijeti do njihovih ciljnih skupina u stvarnom vremenu.

Da bi se lakše razumio sustav oglašavanja, Scott je objasnio razliku između Twittera i ostalih društvenih medija te njegove prednosti, poput ciljanja evenata koji se trenutno događaju. Kampanje koje koriste #PowerofNow te se uključuju u svakodnevne diskusije su se pokazale kao najuspješnije u smislu oglašavanja, jer se obraćaju individualnom korisniku na temi koju je on sam odabrao.

Uz klasičan vid oglašavanja Twitter nudi najširi spektar video oglašavanja, što uz trenutnu popularnost kratkih videa poput Vinea, stvara vrlo široku i pogodnu ciljnu skupinu za oglašavanje.

Sve to i mnogobrojne druge oglašivačke alate dostupne na Twitteru je publici u Rovinju približio Scott Thwaits te potaknuo nastavak razvoja kreativnih metoda oglašavanja na ovom svestranom društvenom mediju.