Jelena Bando i Slaven Lunar Kosanović u Weekend Art kutku

Featured image

Weekend Media Festival ove je godine otvorio svoja vrata i likovnim umjetnicima. Za njih je rezerviran Weekend Art kutak koji se nalazi u glavnoj dvorani Vrt, na putu prema dvoranama u kojima se održava većina predavanja i panela. Tijekom Weekenda u Art kutku slikaju mladi umjetnici Jelena Bando i Slaven Lunar Kosanović.

Jelena Bando mlada je slikarica i ilustratorica, osnivačica festivala ilustracije 36 Mountains. Obrazovala se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te na Sveučilištu u Wurzburgu, a tijekom boravka u Berlinu bila je asistentica poznatog hrvatskog slikara Lovre Artukovića.
Slaven Lunar Kosanović jedan je od pionira zagrebačke ulične umjetnosti, umjetnik koji je svoje radove izlagao u New Yorku, Los Angelesu, Amsterdamu, Berlinu i Tokiju. Dobitnik je brojnih nagrada, a njegovi radovi objavljivani su i u međunarodnim publikacijama.

Slike koje su Jelena i Slaven naslikali u Art kutku Weekend Media Festival će dodijeliti pobjednicima nagradnog natječaja koji će se održati na Instagramu.