Budite znatiželjni i specijalizirajte se

Featured image

Digiday je počeo prije sedam godina kao event agencija. Brian Morrissey pridružio im se prije četiri i pol godine kako bi započeo izdavačku djelatnost i pretvorio tvrtku u medijsku kompaniju s naglaskom na content.

Po čemu se Digiday razlikuje od ostalih?

Pokušali smo se diferencirati na nekoliko načina. Jedan od njih je velika priča o tranziciji medijskog i marketinškog svijeta iz analogne ere u digitalnu. Puno publikacija se i dalje usredotočuje na analognu. U cijelom procesu smo se odlučili fokusirati na brendove i izdavače. Konačno, rekao bih da smo drugačiji, jer ne razmišljamo kao stručni izdavač, već kao izdavač za potrošače. Svaki dan se nadam da smo zanimljivi i drugačiji i nikada dosadni.

Koji je najbolji savjet koji ste dali nekome u vašoj branši?

Moj savjet je da budete znatiželjni i da se specijalizirate. Specijalizirani novinari su vrlo dragocjeni.

Kako izgleda vaš uobičajeni dan?

Obično prvo pregledam Twitter i e-mail. Zatim imamo dnevni sastanak urednika i planiranje dnevnih priča. Nakon toga sve varira. Pomažem novinarima i njihovim pričama, uređujem članke, pomažem event timovima s planiranjem, govornicima i njihovima idejama te radim s dizajnerima na novim verzijama našeg sitea, savjetujem se s našim audience development managerima i tako dalje…Zapravo najbolji odgovor je da nema tipičnog dana.

Gdje pronalazite inspiraciju za projekte i posao?

Puno inspiracije nalazim u samom promatranju ljudi, što rade i o čemu pričaju. Upoznavanje ljudi je i dalje jedan od najboljih izvora inspiracije.

Što vam je najbolje u Twitteru kao društvenoj mreži?

Cijenim ga kao izvor vijesti. Kao što sam rekao, puno ideja crpim iz razgovora s ljudima. Problem je u tome da ne možeš pričati sa svima. Twitter je u stvari jedan ogroman, rotirajući razgovor koji mi omogućuje da smislim ideje i otkrijem nove stvari.

Kakva je, po vašem mišljenju, budućnost novinarstva?

Miješana. Postoji budućnost, ali će biti vrlo različita od novinarstva koje postoji danas. Nema puno nade za novine koje ne naprave tranziciju ne samo u digitalnu distribuciju, već i na digitalne troškovne strukture i pristupe. Ključno je da su digitalni mediji fleksibilni i da uvijek eksperimentiraju.